Program


Iman történetei - Hodászi Ádám estje

Iman történetei - Hodászi Ádám estje

"Jópár éve, még mielőtt a migránshordák megindultak, unokatesóm mesélte, hogy van egy osztálytársa Ausztriában, akit úgy hívnak, hogy Iman. Lehet, hogy a padtársa is volt, erre nem emlékszem, de arra igen, hogy jóban voltak. Tetszett a név, és elkezdtem mondogatni, hogyha lesz gyerekem, Imannak fogják hívni.  több

Iman történetei - Hodászi Ádám estje

"Jópár éve, még mielőtt a migránshordák megindultak, unokatesóm mesélte, hogy van egy osztálytársa Ausztriában, akit úgy hívnak, hogy Iman. Lehet, hogy a padtársa is volt, erre nem emlékszem, de arra igen, hogy jóban voltak. Tetszett a név, és elkezdtem mondogatni, hogyha lesz gyerekem, Imannak fogják hívni. Lassan harminchárom éves leszek, nincs Iman nevű gyerekem, meg Dani vagy Emma nevű se. De itt van ez a tíz történet."

"Imant zavarba hozta a mondatot követő nagy nevetés. Volt előtte egy fröccs és egy feles pálinka, talán szilvát választott, persze ezeknél a kommersz italoknál nem volt túl nagy jelentősége a választott íznek, aroma volt a barackosban is meg a körtésben is. Ugyanakkor ez volt Iman szabadsága, hiszen bor egyféle volt a megfizethető árkategóriában, vagyis kétféle, száraz és édes, sőt ugyanez vörösben, tehát összesen négyféle, de Iman csak a száraz fehérből szerette a fröccsöt, az üvegesért meg sajnálta pénzt."

közreműködnek: Heves Andrea, Kipke Ágnes, Tóth János Gergely
moderál: Tinkó Máté